Stressivaba jõulukink - käekell

kingiidee jõuludeks

Mida kinkida jõuludeks on küll küsimus, mis käib ilmselt iga inimese peast vähemalt korra aastas läbi. Veeda see pühadehooaeg stressivabalt ja kingi ajatu elegants käekella näol. Käekell on mitmekülgne ja läbimõeldud kingiidee jõuludeks, mis sobib iga stiiliga. Olenemata sellest, kas see jõulukingitus on mõeldud pereliikmele, sõbrale või kallimale, on käekell klassikaline ja püsiv meenutus kinkijast. 

Kellad on erineva disaini ja hinnaklassiga, mistõttu on lihtne leida jõulukingituseks sobivat ajanäitajat, mis vastaks kingisaaja maitsele ja kinkija eelarvele. Lihtsast, modernsest kuni vintage valikuni on olemas sobilik kell igale isiksusele.

Valides jõulukingiks käekella, väldid viimase hetke ostlemist ja kindlustad, et lähedasele saab valitud sisukas ja praktiline kingitus. Lisaks sümboliseerib kella kinkimine aja väärtust, olles meeldetuletus kuidas igat hetke kalliks pidada võiks. 

Käekella on lihtne muuta veelgi isikupärasemaks lastes käekellale graveerida armas sõnum mis on mõeldud just saaja silmadele. 

Kingiideed jõuludeks

Tänavustel jõuludel levitage rõõmu läbimõeldud kingitustega. Kingiideed jõuludeks ei pea olema üleliia keerulised. Selleks võib olla midagi lihtsat nagu hubased tekid, lõhnaküünlad, gurmeešokolaadid või lauamängud kvaliteetseks pereaja veetmiseks. Kaaluge kingiks ka tehnilisi vidinaid, stiilseid tarvikuid või südamlikku fotoalbumit. Kohandage jõulukingid oma lähedaste eelistuste järgi, muutes pühadehooaeg meeldejäävaks ja eriliseks.

Jõulukingitus naisele

Ideaalne jõulukingitus naisele võib olla nii fotoalbum ühistest aegadest, isikupärane ehe kui ka kinkekaart. Mõtle naise peale kellele sa kingitust teha soovid ja proovi paberile kirja panna tema huvid ja hobid. Kas talle meeldivad sportlikud tegevused ja võiks sobida mõne spordiklubi kinkekaart? Või on tal elus palju stressi olnud ja kuluks ära lõõgastav spaapuhkus? Kui tegemist on minimalistlikuma inimesega, võib ta hinnata praktilist kingitust käekella või päikeseprillide näol. Head kingitused naistele jõuludeks on mõtestatud ja südamest.

GARMIN LILY 010-02384

CARAVELLE DIAMOND 44P101

CASIO RETRO VINTAGE LA670WEFL

LORUS RRX83HX9

Jõulukingitus mehele

Ringlemas on nali, et enne jõule kannavad kõik mehed auklike sokke ja aluspesu. Seega, miks mitte selle naljaga kaasas käia ja mehele jõuludeks kinkida just sokke ja aluspesu. Vajalik, praktiline ja kindlasti kasutust leidev. Kingituse erilisemaks muutmiseks sokuta sokkide vahele mõni kinkekaart või pane aluspesu pakile ümber hoopis käekell. Ole kingitusega loominguline ja ära unusta mehele jõulukingitust valides kingisaaja peale mõtlemist. 

CASIO RETRO VINTAGE A158WETG

CASIO RETRO VINTAGE A168WEM

CASIO VINTAGE A700WE

CASIO SPORTS AE-1000W

Jõulukingitus kallimale

Jõulukingituse valimisel kallimale on ilmselt kõige erilisem ühiselt koos veedetud aeg. Korralda kallimale jõulude puhul romantiline koosviibimine või ühine seiklus. Loodusmatkad, spaakülastus, loomaaias käik või muu selline tegevus, mis ei ole igapäevane ja aitab rutiinist välja murda. Või kingi hoopis kallimale jõuludeks ühiselt koos veedetud aega tähistav käekell, millele lase graveerida eriline, isikupärastatud sõnum. 

Jõulukingitus vanematele

Vanematele jõulukingituse valimisel võib alustada nimekirja koostamisest. Midagi majapidamistarvete osas, et kingitus oleks praktiline, kodus vajalik ja saaks igapäevast kasutust? Uus veekeedukann, elektrilised soola-pipraveskid? Samas ei pea jõulukingitus vanematele alati praktiline olema vaid võib olla ka emotsionaalselt tähtis ja üllatusi täis. Kellele meist ei meeldiks toredad üllatused? Kingi näiteks teatripiletid, fotosessioon tervele perele või hoopis käevõru emale. 

Mida kinkida lastele jõuludeks? 

jõulukink lapsele
Valides mida kinkida lapsele jõuludeks, tuleks arvesse võtta nende vanust, huvisid ja arenguetappi. Nooremate laste jaoks võivad värvilised ja harivad mänguasjad äratada loovust ja õppimist. Öeldakse, et passiivne mänguasi loob aktiivse mängu ja vastupidi, see on hea nipp mida meeles pidada kingitusi lastele jõuludeks valides. Vanematele lastele võivad meeldida nende hobidega seotud kunstitarbed või meisterdamise komplektid. 

 

Populaarsed valikud tehes jõulukinki lastele on LEGO komplektid, lauamängud ja eakohased raamatud, mis arendavad kujutlusvõimet ja kriitilist mõtlemist. Väljas kasutamiseks mõeldud jõulukingid lastele nagu jalgrattad, tõukerattad või muu spordivarustus, soodustavad füüsilist tegevust ja õues aja veetmist.

Suuremad lapsed oskavad ilmselt hinnata ka kingitud seiklusi või eesootavat perereisi. Isikupärastatud esemed, nagu nimesildiga seljakott või kohver võivad muuta puhkuse eriliseks. Tuleb meeles pidada, et võti on valida jõulukingi idee mis köidab lapse meelt ja pakub meelelahutust, loob pidude ajal rõõmu ja vahvaid mälestusi. Kui eelmainitud ideed ei kõnetanud on alati võimalus valida oma lapsele välja sobilik käekell.

LORUS KIDS R2321NX9

LORUS RRX59HX9

LORUS RRS51LX5

LORUS RRX45HX9

Jõulukingitus tüdrukule

Jõulukingituse otsimisel oleneb vastus suuresti lapse vanusest, sest on suur erinevus kas otsida kingitust 5- aastasele tüdrukule või 10- aastasele tüdrukule. Nooremad tüdrukud võivad hinnata erinevaid rollimänge, mida saab rakendada nii loomafiguuride kui ka nukumajaga. Veidi vanemad tüdrukud võivad hinnata ka näiteks kino kinkekaarti, oma esimest küünelakki või liblika ja südamega käevõru

Kui otsida mida kinkida 11 või 12 aastasele tüdrukule jõuludeks võib vastus olla üsna sarnane. Hea valik võib olla kvaliteetne ehe või miks ka mitte nutikäekell mida noor neiu uhkusega kanda saab. Samas kaelaehe, koos sinna külge lapsele sobiva ripatsiga, võib olla just see mida üks tüdruk jõulukingituseks ihaldab.  

Jõulukingitus poisile

Poisid hindavad kingitustena ilmselt veidi erinevaid asju kui tüdrukud. Kingitus poisile jõuludeks võiks olla veidi vastupidavam, et nende aktiivsusega sammu pidada. Kui mõelda mida kinkida 12 või 14 aastasele poisile jõuludeks, võiks üks vastupidav ja lihtne sinine käekell või veidi uhkem Polari spordikell olla hea valik. 


Jõulukink 12 aastasele poisile võib olla juba rohkem noormehele suunatud kui lapsele. Jõulukingitus alla 10 aastasele lapsele võiks rõhuda mängulisusele, heaks valikuks on erinevad pallid ja sporditarbed, mis inspireerivad last liikuma. 

Jõulukingid, mis jäävad alla 100€

Jõulukink ei pea maksma kolmekohalise summa, eriti kui arvesse võtta, et kingitusi tuleb tavaliselt teha rohkem kui ühele inimesele. Vaata üle näiteks enda toataimed, kas mõnda neist saab juba paljundada? Napsa taimest tükike, pane vette juurduma, osta armas savipott ja istuta see ümber. Üllatavalt hea hinnaga võib leida ka erinevaid kvaliteetseid ehteid, miks mitte sõbrannadele täpselt samasugused käeehted või ripatsid osta, ühise sõpruse ja armastuse märgiks. 

Toome siia ka valiku meie TOP 4 käekelladest, mille hind jääb alla 50€

  1. Unisex käekell Casio Retro Vintage W-800H
  2. Unisex käekell Casio Vintage A168
  3. Unisex käekell Casio Vintage A700
  4. Unisex käekell Casio Retro Vintage A158

CASIO RETRO VINTAGE W-800H

CASIO RETRO VINTAGE A168WEM

CASIO VINTAGE A700WEM

CASIO RETRO VINTAGE A158WEA

Säästlikud jõulud- kuidas mahutada jõulukingid eelarvesse?

Miks mitte sel aastal sõpradega kokku leppida kingituste vaba jõulupidu. Kokake koos süüa või jagage kohustused laiali, et igaüks saaks siiski midagi tuua ilma häbi tundmata. Tehke loosikatel erinevate eelnevalt kokku lepitud söökide ja magustoitudega ning loosige need omavahel laiali. Nii saab igaüks tunda andmisrõõmu ilma suuremat rahasummat kulutamata. Armastus käib kõhu kaudu! 

Kui soovite siiski kingitusi teha, saab sama süsteemi rakendada loosipakkidena nii sõprade ringis kui ka perekondlikult. Pange kirja maksimaalne summa (väiksem summa muudab loomingulisemaks!), mida kulutada tohib ja loosige omavahel nimed, kes kellele kingi teeb. Erandiks võib tuua näiteks lapsed, kes ise kinke ei tee, kuid naudivad väga kingituse saamise protsessi. 

Tee jõulukingitus ise

Väga eriline tunne on saada kellegi isetehtud jõulukingitus, sest see tähendab, et see inimene pani enda head mõtted ja aja jõulukingituse tegemise protsessi. Head ideed mida ise jõuludel kingituseks valmistada on:

  • Küünlad
  • Õmblusmasina olemasolul riidest kottide valmistamine
  • Pildialbumid
  • Isetehtud jõulukaardid
  • Õhu käes kuivavast savist tehtud ehtealus/küünlaalus
  • Maiustused (šokolaaditrühvlid, muffinid, kaunistatud piparkoogid)
  • Isetehtud piparkoogitaigen
  • Kinkepakid jõuludeks (lisa glögi, küünal, isetehtud piparkooke jms)

Veel häid ideid ise jõulukinkide valmistamiseks leiab kindlasti ka Pinterestist. Rahulikku jõuluaega!